Uydu ve Merkezi TV Anten Sistemi
Uydu ve merkezi tv anten sistemi sayesinde bir dijital platforma dahi üye olmadan bir sürü kanala erişebilirsiniz. Uydu ve merkezi tv anten sistemi günümüzde tercih edilen bir sistem değildir çünkü artık internet çağının doruklarını yaşıyoruz ve çoğunlukla kimse televizyonun karşısına bile geçmiyor. Yemekler dahi bilgisayarın başında yeniliyor fakat uydu ve merkezi tv sistemi çoğunlukla evlerde kullanıldığı gibi lokantalar, hastaneler vb topluma açık alanlarda çokça tercih edildiği için halen bu sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. Ama bu sistemin yakında bir zamanda da topluma açık alanlardan ortadan kalkacağı kesindir çünkü insanlar televizyona bakmak yerine telefonlarına bakıyorlardır.
Merkezi tv sisteminin içinde oldukça fazla kanal yer almaktadır. Televizyona uydudan gelen görüntünün verilmesi için hiçbir ara cihaza gerek duyulmaz. Tabiri caizse tak-çalıştır bir sistemdir. Uydu ve merkezi tv anten sistemi,bu avantajından dolayı da iş merkezleri başta olmak üzere diğer topluma açık alanlarda sıkça tercih edilmektedir.
Uydu ve Merkezi TV Anten Sisteminin Kurulumu Nasıl Yapılır ?
Uydu ve merkezi tv anten sisteminin kurulumu oldukça basittir çünkü tv ayarlarında sadece birkaç işlem gerçekleştireceksiniz o kadar. Yapmanız gereken ilk şey, anten ayarlarının girişini yapmanızdır. Anten ayarını yapmanız gerekmektedir çünkü ayar yapılmadan uydu ile bağlantı ne yazık ki kurulamaz. Anten ayarı için kumandanızdaki menü seçeneğine basacaksınız, sonra da anten ayarları seçeneğine basacaksınız. Anten ayarları seçimine bastıktan sonra uydunuzu seçmeniz gerekmektedir. Uydu seçimini doğru yapmanız gerekmektedir. Bir sonraki yapacağınız işlem ise anten kayıt işlemini ayarlamaktır. Bu işlemi ayarlamak da oldukça basittir. Yapmanız gereken tek şey anten ayarları frekans kısmında karşınıza çıkan yazıdaki "tamam" seçeneğine basmanızdır. Yapacağınız son işlem ise merkezi tv kurulum sistemi kurulumundaki menüye basıp kanal ekle seçeneğini ile tv kurulumunu sonlandırmaktır.
Uydu ve Merkezi TV Anten Sisteminin Çalışma Prensibi
İlk önce uydudan gelen verici dalgalar çanak anten tarafından alınıp LNB'ye iletilir. Daha sonrasında da santral LNB'nin toplamış olduğu verici dalgaları uydu kablosu aracılığıyla merkezi uydu santraline ulaştırılır. Uydu santraline ulaşan sinyallerden apartmandaki her bir daire yararlanmaya başlar ve bu şekilde de birbirinden bağımsız olacak bir şekilde uydu yayınlarını izlemelerine olanak sağlanır. Merkezi santralden çekilmiş kablo,dairelerdeki sat prize bağlanır ve böylece de dairelere uydu sinyali ulaştırılmış olur.
Uydu Sistemi Nedir?
Dünyamızın üzerinde binlerce ayna yer almaktadır.Bu aynaların görevi bir yerden alınan bir veriyi başka bir noktaya ulaştırmaktır. Bu aynalar sayesinde insanoğlu birçok işini rahatlıkla görmektedir. Uydu sistemi sadece televizyon kanalları açısından yarar sağlayan bir sistem değildir ayrıca farklı türlerde uydu sistemleri sayesinde dünyada yararlı işler yapılabilmektedir. Bu uydu çeşitlerini sizler için aşağıda sıralamak istedik.
Haberleşme Uyduları: Bu uyduların çalışma prensibi, Dünya'da bulunan bir verici istasyonundan alınan uplink dalga sinyallerini almak ve taşıyıcı frekanslarını değiştirip tekrardan Dünya'ya göndermek üzerinedir. Bu uydular Dünya üzerinde oldukça kullanışlı olmakla birlikte televizyon,telefon,radyo gibi cihazları tek bir noktadan alıp tekrardan teke veya çoklu noktalara iletir.
Askeri Uyduları: Bu uyduların amacı Dünya üzerindeki çeşitli bölgelerden bilgi toplamaktır. Ülkelerdeki askeri birliklere istenilen bilgilerin içinde konum ve veri sağlama gibi bilgiler yer almaktadır.
Metoroloji Uyduları: Bu uydular sayesinde doğruluk payı oldukça yüksek hava tahminleri yapılır.
Uydu Yörüngeleri: Dünya üzerinde 6 tür yörünge vardır. Bunlar; Jeosekron,Sun Synchronous,Polar,Meo,Leo,Heo olarak bilinirler. Bu yörüngeler Dünya'yla eş zamanlı döndükleri için haberleşme uyduları tarafından çokça tercih edilmektedir.
Uzay Araştırmasında Kullanılan Uydular: Uzaya dair bilgi sağlalayan 7 tür uzay araştırma uydusu bulunmaktadır. Bunlar; astronomi,jeodazi,magnetosfer,meteor gözlemi,iyonesfer,güneş ve atmosfer uydularıdır.